Loading Events

« All Events

Globális Tanterem: A vizek összeérnek

November 21 @ 16:00 - 18:00

Közös kincsünk – a Víz I A vizek összeérnek: Globális Tanterem online esemény a Globális Nevelés Hetén

A víz mindennapi életünk, kultúránk és lelkünk része. Éltető elemünk, amelynek mélyebb megismerése erősíti globális felelősségvállalásunkat, és ezáltal lehetővé teszi, hogy aktívan részt vegyünk a fenntartható vízhasználat előmozdításában, mind helyi, mind globális szinten.

A víz középpontba állításával célunk egy fontos ökológiai probléma megértésének segítése játékos, aktív, felfedezésre ösztönző tanulási eszközökkel.
Időpont: 2024. november 21. (csütörtök), 16:00–18:00 (online)
Regisztráció: Az eseményre és a témáhétre ezen a linken lehet regisztrálni: https://forms.gle/2eF4mb4JKMvJftrr6

Az online esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni november 19 éjfélig lehet. A csatlakozási linket és az információkat a regisztráció után e-mailben küldjük a résztvevőknek.

Az eseményről és a Globális Nevelés témahétről
A HAND Szövetség idén is koordinálja a hazai aktivitásokat Globális Nevelés Hetén, amelynek idei mottója: „Összefogással egy befogadó bolygóért”.
A témahét kiemelt eseménye tagszervezetünk, a Magyar Környezeti Nevelők Egyesülete által szervezett Globális Tanterem esemény, amelynek címe: Közös kincsünk – a VÍZ. Az esemény fókuszában a víz társadalmi és környezeti szerepe áll.

Program:

Viszonyunk a vízhez – globális gondolatok (Dr. Victor András természettudós, nyugalmazott főiskolai tanár)

A vizek összeérnek – határokon átnyúló „vizes” projektek (Dr. Barina Zoltán, Élő Folyók program szakértője, WWF)

Vizet prédikálok – alkalmak és lehetőségek a közoktatásban (Ivánné Vidra Mária mesterpedagógus, biológia szakos tanár)

„Azért a víz az úr” – Szemléletformálás vándortanösvénnyel (Bátyi-Földesi Dóra környezeti nevelő, az MKNE elnökségi tagja)

Ezt követően az óvodáknak és iskoláknak ajánlott programokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az előadásokat és tájékoztatókat követően előadóink válaszolnak a felmerülő kérdésekre.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt – diákokat, pedagógusokat, egyetemistákat, pszichológusokat és civil szervezetek képviselőit!
A programváltozás jogát fenntartjuk.

Az „Együtt egy nyitott, igazságos és fenntartható Európa felé a világban – Negyedik Trió EU Elnökségi Projekt” az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg, a magyar HAND Szövetség; a spanyol La Coordinadora; a belga CNCD-11.11.11 és 11.11.11., mint nemzeti civil szervezeti platformok, valamint a CONCORD, mint európai civil szervezeti szövetség partnerségében, közösen munkálkodva a fenntartható fejlődés és nemzetközi együttműködés területén.

A projekt honlapja: https://presidency.concordeurope.org
Jelen program az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. Tartalma a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület kizárólagos felelősségét képezi és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.

Details

Date:
November 21
Time:
16:00 - 18:00
Event Category:
Website:
https://fb.me/e/5gQbc4uGh

Organizer

Magyar Környezeti Nevelési Egyesület