TRIALOG - Platform támogatás

TRIALOG LOGO          

2012 októberében indult az Európai Bizottság – EuropeAid Fejlesztési és Együttműködési Főigazgatóságának - támogatásával megvalósuló, 18 tagot összefogó projekt, melynek további támogatója Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma.

Célja az EU12 civil szervezetei tudásának mélyítése és fokozottabb bevonása a globálisnevelés területén, a globális szegénység felszámolásának érdekében. A projekt erősíti a platformokat (mint amilyen a HAND Szövetség is), hogy ők és tagjaik hatékonyabb szerepet vállaljanak a globális fejlesztés oktatása és a tudatosság növelése területén.

A projekt 3 éve során a HAND Szövetség képzési és figyelemfelkeltő programokat szervez tagszervezetei számára, illetve munkatársait továbbképzi a területen.

A programból a HAND tagszervezetei közvetlenül részesülnek képzéseken és utazási támogatásokon keresztül.  Ezen kívül a projekt egy szakértő honoráriumát is támogatja.

Lehetőségek a HAND tagjainak 2014-2015-ben a TRIALOG projektben

UTAZÁSI TÁMOGATÁS: A Trialog projekten belül a partnereknek és a partnerek tagságának lehetőségük van utazási támogatást igénybe venni olyan programokra, melyek a nemzetközi fejlesztéssel kapcsolatosak (konferenciák, találkozók). Ilyen programokat a Trialog partnerek meg is hirdethetnek és hívhatnak rá az EU13 országokból résztvevőket.

CIKK, TANULMÁNY: a projekt keretén belül a Trialog havi rendszerességgel kiad egy újságot (TIS címen), mely digitálisan elérhető a honlapjukon és a HAND is kiküldi. Ide minden tagszervezet küldhet cikkeket, beszámolókat olyan eseményekről, melyek érdekesek lehetnek az EU13 országok hasonló civil szervezetei számára. Több tagszervezetünk küldött is ilyen cikket, amit utólag is köszönünk! Folyamatosan várjuk ezeket. A 2013-ban (és korábban) megjelent cikkeket itt találjátok: http://www.trialog-information-service.blogspot.co.at/

SZAKPOLITIKAI ELEMZÉSEK: a Trialog projekt keretében évente 5 komolyabb tanulmányt jelentetünk meg – közösen a résztvevő platformokkal – amiben egy-egy fontosabb NEFE kérdéskört járunk körbe közérthető formában és nyelvezettel, röviden megírva. A 2013-ban megjelent tanulmányok ezek voltak (letölthető):

-          Keleti Partnerség és Fejlesztési Együttműködés

-          Litván EU Elnökség

-          Fejlesztési szempontú politikai koherencia (PCD)

-          Vállalati szektor szerepe a fejlesztésben (PSD)

-          2015 utáni Fejlesztési Keretrendszer (Post2015)

-          Civil fejlesztési hatékonyság

-          Az Európa, amit mi akarunk - Új Európai Parlament egy igazságosabb világért

SZAKÉRTŐI LISTA: a Trialog website-ján egy szakértői listát állítunk össze, ami mindenki számára elérhető. Ide olyan szakértőket ajánlhatnak a tagszervezetek és a platformok, akiket ismernek, és akik a saját területükön kifejezetten jók, és magas szinten tudnak angolul. Lehet jelentkezni és ajánlani szakértőket, trénereket a HAND-nek, továbbítjuk a Trialog felé. A folyamatosan bővülő lista itt található: http://www.trialog.or.at/pool-of-trainers-and-experts-list

Kapcsolat a Globális Délről jövő szakértőkkel: a projektben szintén lehetőség van arra, hogy a tagszervezetek meghívjanak olyan szakértőket a saját programjaikhoz kapcsolódóan, akik valamilyen fejlődő országból érkeznek Európába, és így ha már egyébként itt vannak az EU-ban, akkor a projekt terhére kifizethetjük részükre a Magyarországra való utazást, szállást. Pl: ha tudunk egy konferenciáról Bécsben, ahova érkezik egy professzor Ugandából, akkor a Trialog kifizeti azt a plusz szállást és ellátást, amibe az illető magyarországi tartózkodása kerül. DE: a Trialog nem tudja kifizetni, hogy a szakértőt meghívjuk és beutaztassuk Ugandából.

REGIONÁLIS TALÁLKOZÓK: a V4-ekkel + a szomszédos EU országokkal közösen megrendezésre kerülő szakmai programokat is támogatnak. Ilyen lesz a HAND tagok által megszavazott V4-es fejlesztési civil szervezetek találkozója, melyet a HAND már elkezdett szervezni és melyre januárban vagy februárban kerül sor.  Erre olyan szervezetek fognak jönni a V4-ektől + Szlovéniából, akik a szubszaharai térségben illetve a Balkánon konkrét fejlesztési tapasztalatokkal rendelkeznek, és ezt szívesen megosztják, sőt, akár közös projektekben is gondolkodnak.

TRÉNINGEK, MENTORÁLÁS: továbbra is lehetőségünk van minden évben a tagok által választott témában tréningeket, illetve mentorálást fizetni a tagszervezeteknek. 

Kapcsolat: Gedeon Tímea, timea.gedeon@hand.org.hu

SZAKPOLITIKAI KIADVÁNYOK (angol nyelven):

 
 

Támogatók

1540996387.png 1505892267.jpg 1530024373.jpg 1505892234.jpg 1505990842.jpg 1505991303.jpg 1505991790.JPG

copyright © 2012 hand All rights reserved