Rólunk

A HAND SZÖVETSÉG

A HAND, Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség csapata és tagszervezetei 2003 óta azon dolgoznak, hogy a fejlesztési és humanitárius tevékenység (azaz nemzetközi fejlesztési együttműködés – NEFE) Magyarországon még hatékonyabbá, elismertebbé és láthatóbbá váljon. 

KÜLDETÉS

A globális problémák és kihívások minden országot és állampolgárt érintenek, hiszen ezek nem állnak meg az államhatároknál. Így amikor például a szegénységről, a klímaváltozásról vagy éppen a természet- és ember által okozott katasztrófákról beszélünk, nem mondhatjuk azt, hogy ez kizárólag a szegény országok ügye. Ezek csak együttes erővel számolhatóak fel.

Mivel Magyarország is a nemzetközi rendszer része és tagja az ENSZ-nek, az EU-nak és az OECD-nek, nem csak morális, de jogi kötelességünk is a nálunk jelentősen szegényebb országok támogatása és fejlődésük segítése. Ezt az a tény még inkább indokolja, hogy Magyarország EU-tagságának megszerzéséig maga is részesült hasonló támogatásokban.

A HAND csapata és tagszervezetei 2003 óta azon dolgoznak, hogy ehhez kapcsolódó fejlesztési és humanitárius tevékenység (azaz nemzetközi fejlesztési együttműködés –NEFE) Magyarországon még hatékonyabbá, elismertebbé és láthatóbbá váljon. Célunk, hogy mind a magyar állam és a politikusok, mind pedig a magyar állampolgárok

  • felismerjék döntéseik súlyát és;
  • felelősséget vállaljanak a globális, mindenkit érintő problémák megoldásában és megelőzésében.

Ennek érdekében a következő tevékenységeket végezzük:

  • Segítjük tagjainkat a hazai és a nemzetközi források megszerzésében.
  • Tréningeket és kapacitásfejlesztési lehetőségeket biztosítunk és szervezünk a számukra.
  • Tagszervezeteink fenntarthatósági, globális nevelési témájú programjaikat megismertetjük a szélesebb közönséggel és a politikai szereplőkkel.
  • Elősegítjük a tagok és külföldi szervezetek együttműködésével megvalósítandó multilaterális projektek, programok kialakítását.
  • Weboldalunkon, háttéranyagainkban és rendezvényeinken népszerűsítjük a humanitárius és fejlesztési munkát.
  • Kampányt folytatunk a rászoruló országokban történő fejlesztések hatékonyságának növelése érdekében és az önkéntesség elterjesztése céljából.
  • Biztosítjuk a nemzetközi fejlesztésre fordított állami pénzek monitorozását és átláthatóságát.
  • Szakpolitikai tevékenységet és érdekérvényesítést végzünk a mindenkori kormányzat és az uniós döntéshozók irányába

A BELÉPÉS MÓDJA

A szövetség egyesületi formában működik, és nyitott bármely magyar, a nemzetközi segélyezés és fejlesztés, továbbá a globális nevelés és szemléletformálás területén aktív, nonprofit, nem kormányzati szervezet előtt, mely csatlakozni kíván, és egyetért az általa megfogalmazott célokkal és elvekkel.

A legfontosabb ezen elvek közül a Magatartási Kódex, mely a Nemzetközi Vöröskereszt, a Vörösfélhold Mozgalom, az ACT-International és a Caritas Internationalis  magatartási kódexe alapján készült, és amely itt található: ITT.

Az egyesület alapszabálya megtekinthető a honlapon: ITT

Az egyesületbe való belépés technikai feltételei a csatolt dokumentumban találhatók, ITT.

További tájékoztatásért hívja Martoni András ügyvezetőt:

+36 70 676 4262  vagy írjon a

andras.martoni@hand.org.hu emailcímre.

Köszönjük érdeklődését és várjuk mihamarabb tagjaink közt! 

A HAND SZÖVETSÉG CSAPATA

Címünk1137 Budapest, Pozsonyi út 14. II. em. 9.

Tel.: +36-70-676-4262 

E-mail: info@hand.org.hu

 
 

Támogatók

1540996387.png 1505892267.jpg 1530024373.jpg 1505892234.jpg 1505990842.jpg 1505991303.jpg 1505991790.JPG

copyright © 2012 hand All rights reserved