Hírek

Eredményesen zajlott esztergomi VÍZibility programunk

1467377233.jpg

Júniusi Tettekkel a világban – magyarok a változásért, Magyarországról a fejlődésért kampányának keretében a HAND Szövetség tagszervezeteivel közösen szervezett programot a Múzeumok Éjszakáján az esztergomi Duna Múzeumban. 

A három fő téma – adóelkerülés, víz-problémák, fogyasztási szokások – köré épülő rendezvényre az Afrikáért Alapítványt, a DemNet, a Védegylet Egyesület és a HAND Szövetség is játékos ismeretterjesztő feladatokkal készült. A gyerekek megtöltött kannákon kipróbálhatták, milyen nehéz dolga is van a világ másikfelén élő társaiknak, ha vízhez szeretnének jutni. A feladat igazán sikeres volt, összesen 2500 méteren hordták a vállalkzószellemű gyerekek és szüleik a 6 és 12 literes kannákat. A vízkérdésekről és a globális egyenlőtlenségekről interaktív kvízt tölthettek ki az érdeklődők, az afrikai kultúrával pedig kézműves foglalkozásokon és különböző afrikai tárgyakon keresztül ismerkedhettek a résztvevők.

 

 

 

 

 

 

 

 


Fotó: Polgár András

Az est második felében tehetséges fiatalok vállalták, hogy a kiemelt témákról slammelnek. Dékány Niki az afrikai gyerekek helyzetét, Eszenyi Fanni a víz-problémákat, Bíró Dénes, Melecsky Kristóf és Szabó Mátyás a túlfogyasztást és az adóelkerülést dolgozta fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Polgár András

Az előadások között Halmos Máté, az est házigazdájának kérdéseire reflektáltak tagszervezeteink képviselői. France Mutombo, az Afrikáért Alapítvány alapítója arról mesélt, milyen mindennapi nehézségekkel kel megküzdenie egy gyereknek például Kongóban; az alapítvány programvezetője, Hamvas Bálint pedig afrikai magyar fejlesztésekről számolt be. Újszászi Györgyi, a Védegylet Egyesület programvezetője a fair trade fontosságára hívta fel a figyelmet és a gyakorlati tanácsokkal szolgált magyarországi lelőhelyekről. Bördős Éva a DemNet nemzetközi fejlesztési programvezetője a globális egyenlőtlenségek kapcsán az adóelkerülésről, és arról beszélt, milyen fontos a nagyvállalatok átláthatósága és etikussága; Gedeon Tímea, a HAND Szövetség ügyvezetője pedig elmondta, hogy a téma iránt elkötelezettek tagszervezeteinkhez csatlakozva maguk is tudnak tenni egy jó ügy érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Polgár András

A Tettekkel a világban – magyarok a változásért, Magyarországról a fejlődésért kampány apropójáról itt olvashat bővebben. Amennyiben érdekli a Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés, itt talál róla további információkat.

 

2016-07-01

 

[ vissza ]

 

Támogatók

1540996387.png 1505892267.jpg 1530024373.jpg 1505892234.jpg 1505990842.jpg 1505991303.jpg 1505991790.JPG

copyright © 2012 hand All rights reserved