Fotó

Gyermekek a fejlődő világban

Tanulmánybemutatót és slam poetry estet tartottunk az Európa Pontban november 6-án a Demnet Alapítvánnyal közösen. Vendégünk volt Baczkó Zsuzsanna (Baptista Szeretetszolgálat), Borbély Enikő (Taita Alapítvány) és Hamvas Bálint (Afrikáért Alapítvány).

 

Miért épp Magyarország?

Sok menekült csak átutazik Magyarországon, legtöbbjük egy másik országba szeretne eljutni. De ki az, aki itt marad? És vajon miért? Mik lehetnek azok az okok, amik miatt migránsok és menekültek úgy döntenek, hogy Magyarországon kívánnak élni? Erről kérdeztük a Magyarországon élő migránsokat 16-án az Artemisszió Alapítvánnyal közös rendezvényünkön.

 

 

Afrikai Napok

Részt vettünk az Afrikai Napokon, ahol a Fejlesztés Európai Évét népszerűsítettük és bemutattuk akutális kampányunkat 99 lépés 1 egyenlőbb világért címmel a látogatóknak.

 

A fenntartható fejlődési célok magyarországi megvalósításának keretei

Szeptember 16-án konferenciát szerveztünk a fenntartható fejlődési célok magyarországi végrehajtásának lehetőségeiről. Partnerek voltak: Magyar Természetvédők Szövetsége, Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat.

 

 

Hand a Szigeten!

Augusztus 10. és 17. között a HAND Szövetség és partnerei is részt vesznek a Sziget Fesztiválon a Fejlesztés Európai Éve keretében, együttműködésben az Európa Ponttal.

 

Kapolcson jártunk

A Fejlesztés Európai Éve egész éves projektünk keretében júliusban Kapolcsra látogattunk, ahol mi is csatlakoztunk a Művészetek Völgye forgatagához, mint programadók. Jelenlétünket az tette igazán izgalmassá, hogy előadásunkat a Momentán Társulattal karöltve, a társulat saját udvarában tartottuk a fesztivál ideje alatt két napon, július 28-án ás július 31-én.

 

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium EYD nyitórendezvénye

2015. február 24-én bemutatásra került a KKM hivatalos programja és egyben kihirdették az EYD pályázat nyertes projektjeit, ahol a HAND és tagszervezeteinek pályázatai is sikeresen szerepeltek. Az esemény végén egy kerekasztal-beszélgetésre került sor a média és a fejlesztések kapcsolatáról.

 

’Segélyeken innen és túl’

A HAND szakmai műhelytalálkozót tartott 2014. november 5-én, amelyen a magyar NEFE 2013-as adatait és jövőbeni céljait vitatták meg. Emellett egy érdekes kerekasztal-beszélgetés keretében vizsgáltuk a média és fejlesztések kapcsolatát.

 

 

Magyar újságírók Afrikában

A HAND által támogatott 13 napos tanulmányút keretében Afrikába látogatott Mihalicz Csilla és Halmos Máté. A tanulmányút átfogó célja a magyar civil szervezetek és a kormányzat fejlesztési tevékenységének terepen történő megismerése volt. A képeket France Mutombo az Afrikáért Alapítvány vezetője készítette.

 

NEFE Kiállítás

A Külügyminisztérium és a HAND közös fotókiállítása 'Küzdelem a mélyszegénység ellen címmel'. (2013. december 4.)

 

 
 

Támogatók

1540996387.png 1505892267.jpg 1530024373.jpg 1505892234.jpg 1505990842.jpg 1505991303.jpg 1505991790.JPG

copyright © 2012 hand All rights reserved