Afrikáért Alapítvány

Afrikáért Alapítvány: France Mutombo elnök   

e-mail: afrikaert@afrikaert.hu

iroda: 1145 Budapest, Törökőr utca 62. T.:06/1/332-1054

www.afrikaert.hu

Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Tanzaniaban oktatási, szociális és egészségügyi téren végez tevékenységet. A fővárosban, Kinshasában az Othniel Általános és Középiskolát, valamint a La Providence árvaházat tartja fenn és számos fővárosi és vidéki egészségügyi központot támogat és lát el gyógyszerekkel, műszerekkel, vidéken fejlesztési programokat bonyolít le.

Alapítványunk egyik fő tevékenysége a kongói 11 fős La Providence Árvaház és az 500 fős Othniel iskola fenntartása és fejlesztése. Iskolánkat 2014 során tovább bővítettük a Magyar Külügyminisztérium támogatásával. Új berendezési tárgyak beszerzésén folyamatosan dolgozunk, hogy a gyerekek optimális körülmények között tanulhassanak, illetve lakhassanak. Diák- és árvatámogatási programunk keretében bárki hozzájárulhat egy pártfogolt gyermek jövőjének építéséhez. Kinshasai központunk és környéke további fejlesztése érdekében idén egy új, a víz- és áramhálózat korszerűsítését célzó projektbe kezdtünk.

A humanitárius turizmus programunk ötvözi az egzotikus nyaralás, a nemzetközi fejlesztés és a humanitárius misszió elemeit. A résztvevők megismerkednek, együttműködnek a helyi lakosokkal, részt vesznek hétköznapjaikban, velük közösen egy az alapítvány aktuális céljaihoz is illeszkedő, egyszerű fejlesztési projektet valósítanak meg, amely humanitárius célt szolgál.

Magyarországon ismeretterjesztő és szemléletformáló előadásokat (globális nevelés, tolerancia), kulturális programokat szervezünk, melyek során az afrikai kultúrát is bemutatjuk. „Ismerjük egymást?” projektünk átfogó célja az iskolai környezet elfogadóbbá, toleránsabbá tétele az ott tanulók és dolgozók szemléletének és gondolkodásmódjának formálásával. Alapítványunk szervezésében valósul meg évről évre, a Nyelvparádé társeseményeként az Afrikai napok c. szemléletformáló kulturális rendezvény a Millenárison, mely több ezer látogatót vonz. A rendezvény három napján átlagosan 15 szervezet képviselteti magát, valamint sokrétű előadássorozat várja az érdeklődőket.

Újonnan indított Global Talent programunk tehetséges afrikai diákoknak segít abban, hogy egyetemi tanulmányaikat magyar egyetemeken, európai színvonalon végezhessék.

Fontosabb futó projektek:

http://afrikaert.hu/hu/projektek/reszletek/47/vizibility_tiszta_vizzel_a_kongoi_gyerekek_jovojeert/

http://afrikaert.hu/hu/projektek/reszletek/46/ismerjuk_egymast-interaktiv_projekt_a_nyitottabb_iskolai_kozosse/ 

http://afrikaert.hu/hu/projektek/reszletek/48/innovation_for_afrika/

 
 

Támogatók

1540996387.png 1505892267.jpg 1530024373.jpg 1505892234.jpg 1505990842.jpg 1505991303.jpg 1505991790.JPG

copyright © 2012 hand All rights reserved